2014-04-22

Tu turi ko laukti

Sezonas įsibėgėja, draugai.

Dar visai neseniai naktimis snigo, o rytais gramdėm apšalusius automobilių langus. Pilkas dangus, plikos juodos medžių šakos ir tamsa baigus darbo dieną tikrai nedžiugino. Kažkas pusiau peršalęs darbavosi garaže, ruošdamas automobilį naujam sezonui. Buvo tokių, kurie rimtai ir metodiškai atliko visus darbus pagal iš anksto sudėliotą projekto planą. Kiti paprasčiausiai nedarė nieko, nes tokia tik tebuvo nuotaika - ir jokios motyvacijos.

O tuomet atėjo pavasaris.

Gali būti, kad patiks.
Sekamuose Soundcloud grojaraščiuose atsirado daug šviežios muzikos. Facebook pakeitė puslapio išvaizdą, o tu - savo profilio nuotrauką. Vienas kitas draugas išdrįso susidėti vasarinius ratus, nors žiema dar akivaizdžiai turėjo parodyt nagus. Bet kam tai rūpi, juk oras geras, ir norisi pagaliau kur nors pasivažinėti?

Po viso to ekonominio sunkmečio, kuomet automobilių sporto renginiai išgyveno dalyvių bei susidomėjusiųjų trūkumą, kasmet visko vyksta vis daugiau. Drifto varžybos, slalomai, gymkhana renginiai, show off'ai, garso varžybos, raliai, sprintai, žiedinės lenktynės, ir, žinoma, didieji autorenginių grandai Autoplius Fast Lap bei Chill'n'Grill. Net nelabai svarbu, kuri šaka tave domina - visi mes turime, ko laukti. Atsidaryk www.lask.lt ir planuokis, kiek tik telpa.

Pavasaris yra gerai, jis atneša spalvas. Pavasarį pagaliau iš esmės nuplauname nuo automobilių druskas, išsiurbiam iš salonų per žiemą suneštą purvą, į gamtą grįžta gyvybė, laisvalaikis tampa tokiu.. jam nebeužtenka laiko! Tiek daug nuveikti ir norisi, ir reikia.

Jei turi day job, ir negyveni iš autorinių pajamų už Jingle Bells, tai bent 8-9 valandas per parą atiduodi veiklai, kuri leidžia tau užsiimti tais dalykais, kurių jau nebevadini darbu. Ir jei tavo pomėgiai bent kiek kvepia benzinu ar, kas dabar visai populiaru, dyzeliu, tai tu jau turėjai pajusti - sezonas prasidėjo.

Kantrybės mūsų gražiosioms...

"Prasidėjo sezonas"?!!! Newsflash! Tikrai taip. Draugai drifteriai neišlenda iš fabriko be 3 valandos ryto, Autoplius Fast Lap dalyviai rankioja per žiemą įvairiuose garažuose išsimėčiusius ratus, padangas, perka išmetimo, įsiurbimo, transmisijos, pakabos dalis ir visi tik konstruoja konstruoja konstruoja! Atšilus orams užvirė tokia reikalų sriuba, kad gražu pažiūrėti. Gal reikalų nebūtų tiek daug tokiame mažame laiko tarpe, bet juk mes esam žmonės, ir geriau mokam kovoti su grėsmėmis iš artimos ateities, nei tolimos - todėl ir atidedam viską paskutinėms savaitėms. O kartais ir dienoms ar net valandoms. Ir nebūtinai savo noru - tiesiog taip gali imti ir nutikti. Tačiau pasiryžimas ir didžiulė meilė savo hobiui - net ne hobiui, o gyvenimo būdui - reiškia viską. Team Beat neturėjo šansų nespėti :)

Negalėjau žiūrėt, kaip Team Beat alksta
darydami suvedimą vietoj pietų, tad..
Sushi & Nissan su Team Beat san.
Kuri šaka tave labiausiai bedomintų, daugumos automobilistų veidai atsisuka į, mano galva, pagrindinius du renginius - Autoplius Fast Lap ir Chill'n'Grill. Pagrindinius ne todėl, kad jie - didžiausi, sutraukia daugiausiai dalyvių beigi žiūrovų. Man šie renginiai yra pagrindiniai todėl, kad juose susitinka skirtingų automobilizmo šakų gerbėjai. Stance, time attack, drifteriai, slalomistai ir visokie kitokie velniai susirenka į vieną vietą pabūti vieni su kitais, susipažinti, tapti naujais draugais. Autoplius Fast Lap atveju - gal net pabandyti savo jėgas time attack. Be įsipareigojimų praleisti laiką gerai. Didžiuojuosi tuo.

Nusiteikite šių nuotykių nepraleisti, kitaip gailėsitės.

Chill'n'Grill

waska.lt
Šilta. Groja muzika. Šviečia saulė. Kiek dešiniau čirška mėsa, o draugas atneša ledinę cuba libre ir mirkteli that way. Tau bus šakės, nakties nebesulauksi, ir, net jei aš klystu, tai vakaro neprisiminsi tikrai. 
Jos eina vienais maudymosi kostiumėliais. Visa laimė, kad tu su akiniais nuo saulės, ir galvoji, jog niekas nemato, kur žiūri. Visa nelaimė, kad tu teturi šortus.
MBFOTOPER4MANCE, fotografas Marius Bendzelauskas
Show off zonoje medžiai neužstoja saulės, tad jau ir taip nudegę pečiai net svyla. Kiekvienas žingsnis reikalauja koncentracijos. Ranka netyčia vis perbraukia šalia einančios stalo futbolo kompanionės klubą. Paspiri žaidėjams tinklinio kamuolį. Ežeras, guminė valtis, šuolis, purslai, šaltis giliai po vandeniu. Muzika, high five su draugu, fotoaparatas ir užpakaliukai. 
Dvi dienas iš eilės.
Dar nepasibaigus CnG tu jau lauksi kitų metų, kad galėtum pradėti iš naujo.

MBFOTOPER4MANCE, fotografas Marius Bendzelauskas

Autoplius Fast Lap

waska.lt
Saulė, išblizginti automobiliai, prakaitas lenktynininkų šalmuose ir akyse, kažkieno iš startinio jaudulio nukramtytos lūpos, dulkės, dar daugiau dulkių, geliantys nuo klūpojimo ant asfalto keliai, tepalas mylimiausiuose marškinėliuose, skaudi pūslė nuo radiatoriaus karščio, alaus ir kepamos mėsos kvapas, mojuojama geltona vėliava, muzika, fotografai, merginos, superautomobiliai, sėdmaišyje miegantis draugas... Istorijos, kurias pasakosi dar ilgai, pasiekimai ar nesėkmės, kuriais dalinsies su draugais, visiškas nuovargis, nebepakeliamos rankos ir kojos... neįtikėtina.

waska.lt


Kai visa tai baigsis, atrodys, tarsi buvai sapne. Never again. Kitą kartą nepamiršiu kremo nuo saulės. Negersiu. Dalyvausiu pats! Treniruosiuos. Pasiimsiu Povilą ir Šarūnę, jiems patiks. Daugiau padangų ir kuro. Suvedimas! Išspręsti kaitimo problemą! Pakeisti stabdžių skystį!!
Bet tau nereikia ruoštis. Na, jei važiuosi, bent pasidaryk namų darbus. O jei nedalyvausi... Įkalbėk atvykti visus, ką tik pajėgsi. Būkite DAUG, būkit didžiulė gauja žmonių, kurie leis laiką nerealiai gerai. Ir net jeigu iš pirmo karto nepajusi to šilto vėjo gūsio su benzino kvapu, nepasiduok, nes tai neateina iš karto. Bet ateina.


Veržliaraktis rankoj? Pasidėk į kišenę. Autoplius Fast Lap nesiskundžia dalyvių trūkumu. Arba tu ateini pasiryžęs ir nedelsi abejodamas, arba žiūri ir pavydi. Net jei labai linksma žiūrėti. Ypač jei labai linksma žiūrėti.

Dabar jau gali laukti
Automobilizmas yra emocija ir nieko daugiau. Gali būti verslininkas, pardavinėti, restauruoti, net gaminti automobilius, ir nebūti automobilistas, jei tos emocijos nejusi.
Automobilizmas yra didelė emocija - mažų emocijų suma. Kiekviena akimirka, smulkmena, kurią prisiminsi kaip nuotrauką, liks tau. Jei skaudės, jei laimėsi - viskas liks tau. Kaip ir klausydamasis mėgstamos muzikos, tu mėgausies. Net jei teks anksti keltis, atsisakyti vakarėlių, išleisti krūvą pinigų, tu vis tiek mėgausies, nes tu tai jauti. Sportinį pyktį, pasitenkinimą arba nusivylimą, pergalę ir pralaimėjimą, estetinį pasigėrėjimą, jausmą, kad kažką pavyko pasiekti - jauti viską, nes tai - tikra ir labai stipru. Jei supranti, ką turiu omenyje, tu - tinkamas.

Vieną dieną būsi ten, apie ką dabar tik svajoji.

Taigi, sezonas prasidėjo, ir tu jam pasiruošęs.
Turi ko laukti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą