2014-04-29

Reikia draugą turėti

Ketvirtadienis

Gana seniai, prieš keletą mėnesių ieškojau kažko senukuose ir ėjau pro elektrines pompas ratams pūst. "Kodėl gi ne, jei ne man, tai kitiems prireiks" pagalvojau ir nusipirkau. Nuo to laiko pompa pravertė gal 20 kartų, ir nė vieno karto jos nereikėjo man. Visada tik draugams. Iki paskutinio ketvirtadienio :)

Anksčiau ar vėliau :)

Prieš savaitgalio slalomus buvau sumanęs šviežią Toyo gumą, nors ir nedaug jos belikę, numontuoti ir vietoj jos sumontuoti nešviežią, kurios mažiau gaila treniruotėms arba neypatingai svarbioms varžyboms. Kaip sykis tą dieną, kai ruošiausi lėkt pas montuotojus, viena padanga sugedo.
Prisipučiau, parlėkiau namo ir sugalvojau, kad vežtis 4 padangas Miatoj nors ir juokinga, bet nelabai patogu bei praktiška. Hmm, draugas Dzienų Rule vis skundžiasi veiklos trūkumu... tai štai, truputis veiklos tau! Sukrovėm jam į Hyundai padangas bei ratus ir nurūkom pas montuotoją.

O montuotojas, nors iškaba teigia, jog dirba visą parą, jau 21 val. nebedirbo. Tinginys!
Kaip ten sako viena labai draugiška tauta? Nereikia turėti 100 pinigų, geriau turėti 100 draugų? Netiesa, užtenka vieno. Rule padangų nemontuoja, Rule jų nebalansuoja, jis jas tik kūrena. Tačiau Rule irgi turi draugą, angaro kaimyną! Pamenat "Nekenčiu BMW!"? Tai va, tas jo draugas - ponas Airidas Skaparas iš algauto.lt, jie prekiauja naudotomis BMW dalimis. Ir jis pats yra didelis bemsistas. 10-ą valandą vakaro ponas Airidas nepasibodėjo padėti JDM atstovui su Miata persimaut batus.. tpfu, permontuoti padangas. Ir dar - net pinigų nesutiko paimt. Tik pažadėjo kada nors paskambint 3 ryto ir paprašyti parvežti iš Skuodo :) Airidai, Skuodas toli, o man padangos gana greitai dyla, tai gal dar pasimatysim :D

Taip tat baigėsi ketvirtadienis.

Penktadienis

Skubūs darbai biure jau atlikti ir laiko pietums, panašu, turiu. Užupio picerija siūlo skanų maistą, tad užsisakę ir picą, ir Cezario salotas neturėtumėt nusivilti. Verta. Tik neklauskit, kiek žąsų, nes trys :)

Pietūs


Po pietų palinksėjau pats sau, nuleidau stogą, sėdau į Miatą ir išlėkiau į Kauną - ten šventė. Studentiškas slalomas penktadienio dieną, naktinis slalomas naktį, ir auto-moto sporto parodos slalomas. Kodėl gi ne? :)

Susitikom su Gabrieliumi aka Enjoyer Kaune, Savanorių prospekte, ir nurūkom slalomuot.

Labas, Gabrieliau!

Pasirodo, sustingau po žiemos smarkiai. Iš pažiūros paprasta dieninės trasos schema realybėje buvo labai suspausta, ir aš paskendau kuolelių jūroje. Kitaip tariant, vienas iš važiavimų buvo ne pagal schemą. Važiuoti sekėsi ganėtinai sunkiai, rankinis R888 nebeužrakina, ritmo nepagavau ir nesijaučiau labai greitas. Kaip suprantu, buvau labai arti podiumo, tačiau ne ant jo :)

Studentiškas slalomas

Beieškodamas Urmo bazės skambinau draugui Laurynui, o vakarop jau jis paskambino man. Susitikom netoliese esančioje Pizza Jazz, pavakarieniavom ir nurūkom slalomuoti. Bevakarieniaujant iškėlė jis klausimą - "o kur nakvosi"? Tiesą sakant, visą dieną apie tai net negalvojau. Juk "dar niekad nebuvo, kad niekaip nebūtų". Tai štai, Laurynas & Dovilė pasiūlė sofą :) Problemos pačios išsisprendžia, kai yra draugų!

Laurynas Simonavičius fotografuoja
Man patinka automobilių sporto renginiai arti žmonių. Į juos susirenka žiūrovai, kurie ploja, švilpia, palaiko, džiaugiasi, domisi, ir važiuoti tada tampa daug įdomiau. Kitąsyk surizikuoji tomis 0,3 sekundės ir pasistengi sukurti daugiau efekto, kad stebėti varžybas būtų gražiau.
Ir dar man patinka organizatoriai, kurie į sporto renginius įtraukia kokių nors šou elementų. Tikrai yra miela dalyvauti, kai groja muzika, šoka šokėjos ar profesionalai atlieka ugnies šou.

Ugnies show

Nors šou ritmo nesugrąžino, trasos schema vis tiek buvo šauni. Niekada nebuvau važiavęs naktiniame slalome, tad bandymas dėlioti trajektorijas ir jas sujungti nepasiteisino - paprasčiausiai toliau, nei kito vieno ar, daugiausiai, dviejų kuolelių nesimato, tad "kirsti kampus" ir važiuoti švytuokles aštriai , traukiant rankinį, pasirodė besąs geresnis receptas. Kurį laiką mano rezultatas buvo geriausias, tačiau antraisiais važiavimais atsirado dar greitesnių žmonių. Ir vėl man nepasisekė užkopti ant podiumo - darydamas savo "hot lap" nesuspėjau laiku sustoti ir "įsirėmiau" į bazės kuoliuką. Nieko nenuverčiau, tačiau teko pariedėti atgal ir vėl į priekį, kas, kaip rodo patirtis, yra verta 5 sekundžių. Mano laikas laisvai galėjo patekti į TOP 3... :) Bet yra taip, kaip yra - klaidas reikia priimti ir iš jų mokytis. Kitaip patirtis ir aukšti rezultatai sporte neateis :)

Naktinis slalomas

Penktadienio slalomas baigėsi 2 nakties, o alus - 4-ą. Laurynai, aš tau skoloj alaus, tad laukiam jūsų Vilniuje :)

Šeštadienis

Keistas tas rytas. Visas penktadienis saulėje, alus ir miego trūkumas į galvą įsuko 1,5 cm ilgio medvaržtį. Kai gydytojai klausia "kiek stiprus jūsų skausmas skalėje nuo 1 iki 10?" aš galėčiau atsakyti medvaržčio, įsukto į galvą, ilgiu centimetrais. 

Miatų meet'as turėjo įvykti šeštadienį prie Megos, bet taip jau nutiko, kad visos dvi susitiko dar išvakarėse :) Na ką, kol niekas neatvažiuoja, reikia nuvalyti konsolę nuo padangų, kurias sudegino bemsistai, dulkių.

Miatų meet'as

Niekas daugiau ir neatvažiavo, bet tai pernelyg nenustebino - nedaug dar miatų Lietuvoje. Judam į auto-moto sporto parodą! Šios parodos metu įvyko keli įdomūs dalykai - slalomas, dyno stendas ir paroda.

Kas gi čia? Nagi Mantas Šliogeris su savo nenusakomos spalvos NA Miata. Meet'o dalyvių skaičius išaugo iki 3!
Dar vienas miatų meet'as

Pasilabinę ir atsigėrę neblogos kavos (Organizatoriai! Visada praneškit kavininkams apie savo renginius, kaip faina yra atsigert ko nors kokybiško tarp važiavimų, neįsivaizduojat!), sustojom į starto eilę ir ėmėm laukti.


Starto eilė

Belaukdamas pagalvojau - merginos deda savo kojų nuotraukas iš paplūdimių, tai kodėl vaikinai negalėtų dėt kojų nuotraukų iš autosporto renginių? :)

Kojytės :)

Sakoma, "Objects in your mirror appear to be slow". Kokia netiesa! Veidrodėlyje pamačiau dar vieną draugą, Karolį Raišį.  Tą patį, kuris vairavo miatą vaizdo įraše, įkvėpusiame mane siekti išmokti važiuoti ne prasčiau, nei jis. Vyručiai, aš jums pasakysiu - Karolis yra labai greitas. Jis mane aplenkė :) Ačiū tau, Karoli, už tai, kad daug išmokau!

Karolis

Auto moto sporto parodos slalome laimėjau 2 vietą RWD ir 3 vietą laisvoje klasėje. Visai neblogas rezultatas, mat stiprių konkurentų tikrai buvo. Teisybę sako, kad geriausia treniruotė - varžybos :)

O dabar - fail of the day (Satur-day)
Pamenat, kaip gyriausi, kad sutrumpinau įsiurbimą? Maždaug taip:
Blogai!
Atkreipkit dėmesį į tą gumą tarp oro masės matuoklio ir droselio sklendės. Ji yra pjaustyta, o kai vamzdį pjauni kampu, jo diametras didėja. Žinojau. Turiu nupirkęs silikoninį 45º sujungimą, tik prieš Dyno nespėjau įdėti. Įtariu, kad sąvaržos gerai nelaiko ir per atsiradusį tarpą variklis įtraukia neišmatuotą orą, tokiu būdu mišinys liesėja iki detonacijos prie ~5k rpm, o išsigandęs ECU  vėlina degimą. Iš kur žinau? Miata auto-moto sporto parodos metu užvažiavo ir ant dyno stendo ;)



Rezultatas - 98 kw.
Jeigu bent tą patį sukimo momentą (155 Nm) išlaikytų iki galo, tai prie ~7000 RPM turėtų 155 * 7000 / 7120 = 152,4 ag = 112 kw.
Jei IL Motorsports 4-1 kolektorius padėtų užauginti sukimo momentą iki 160, tomis sąlygomis būtų 157 ag (115 kw).
Išsikelkime sau tikslą sutvarkyt viską taip, kad turėtume 160 ag (117 kw).

Standarte turėtų būti 103 kw :)

Įspūdžių pilna diena, einam miegoti :)

Sekmadienis

Netikėtai pačiam sau, atsikeliu 8 ryto. 
Tai ką, darbuosimės su įsiurbimu? Tuo pačiu pagaminsim ir šalto oro dėžutę? Reikia aliuminio skardos, sekmadienį ryte, čia ir dabar!


Tai truko 2 minutes. Rimtai, draugai. Šarūnai, you're the best!
Visa bėda ta, kad kaskart atidarius variklio dangtį, kyla vis naujų minčių.
Daug naujų minčių. Vis per tuos draugus... :)
Darbo reikia padaryti daug, o laiko rašyti į tinklaraštį - mažai. Bet aš pasistengsiu :) Jums, draugai.

Išvados
Tikriausiai pastebėjote, kad visame tekste pilna paryškintų iškarpų, susijusių su draugais? Tai reziumuokime - draugai mane įkvėpė atkeliauti į automobilių sportą, draugai padeda, kai pačiam problemas išspręsti nebepavyksta, draugai gelbsti draugų draugus, draugai pasiūlo nakvynę ir alaus 2 nakties, draugai pasitinka, palaiko, sveikina, džiaugiasi ir liūdi kartu. Draugai spiria į užpakalį, kai tau to nedrįsta padaryti pažįstami. Draugai tave kritikuoja, draugai tau pataria. 

Labai dažnai priimam draugus tiesiog... "for granted". Kaip duotybę. Bet taip nėra! Draugai, ačiū Jums už tai, kad padedate, ačiū, kad priimat pagalbą iš manęs, ačiū, kad esate! 

Branginkim draugus ir stenkimės dėl jų, nes jie stengsis dėl mūsų.

Tai va, draugą reikia turėti :)
Daina apie tai, kad reikia draugą turėti:


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą