2016-03-01

Spring is coming


Game of Fast Lap just started to build the heat!

Kitaip tariant, iki pirmojo etapo likus 7 savaitėms jau tikrai pats laikas rimčiau kibti į darbus. Todėl kimbam.



Subframe'as išvežtas į Uteną tobulinimams tvirtumo atžvilgiu - check. Važiavau į Uteną net pasišvilpaudamas, nes saulė švietė it pavasarį, paukšteliai čiulbėjo ir galėčiau prisiekti, jog kažkurio miestelio šalia Utenos autobusų stotelėje sėdėjo panelė labai trumpu sijonėliu. Planuotas pusvalandis aptariant reikalus virto keletu valandų, per kurias sužinojau daugiau, nei išgirdau visuose susitikimuose prie Hanerio kartu sudėjus. Jei būčiau turėjęs kavos, vis tiek nepajėgčiau jos gert, nes viskas išbėgtų lauk pro neužvertą burną. Per tas kelias valandas lauke spėjo ne tik sutemti, bet ir prisnigt "ligi pusės kelių". Oh well.

Kadangi kėbulas buvo liūdnas be variklio ir net subframe'o, sugalvojau pasinaudoti proga ir susitvarkyti formalumus. Op - ir 1.8 swap'as, skirtas žmonos NA miatai pagerinti,  atsidūrė mano kėbule. Kas vienur yra upgrade'as, kitur - tik blankus OEM gaminys. Kaip viskas reliatyvu, ką? :)


Waste the efforts!
Kol nesusimąsčiau giliau, maniau, jog tai - visiškai beprasmis darbas, reikalingas vien tam, kad jis būtų padarytas. Išimti Ką nori, įdėti OEM. Išimti OEM, įdėti Ką nori. Lyg ir atsiduriam ten, kur pradėjom, skamba panašiai į wasted efforts?.. Fizikai sako, kad, jei objektas prieš pozicijos pakeitimą ir po jo pasiliko toje pačioje vietoje, tai darbo atlikta 0. Bet tie patys fizikai darbu matuoja ir temperatūros, vadinasi, fizikinės būsenos pokyčius. Tai kuo tas mėlynas lipdukas tau ne pokytis? Tiek nedaug pamąstyti užteko, kad grįžtų optimizmas bei motyvacija toliau pasukiot varžtus garaže.

Ką daugiau veikt pirmadienio vakarą? Nejaugi gyvent gyvenimą?
Fast forward forward ir parsivežiau 4 x R17 su 225/45 padangomis (fitmentą žr. aukščiau). Tilpo į mano žieminę miatą standartiniu salonu. Kaip patogu. Taigi, treniruočių ir testų setupo ratai - jau paruošti. Galutinio rezultato ratai - irgi. Žmonos "batai" pavasariui - taip pat svetainėje, nes gi garaže laikyt tai, kas brangiausia, kažkaip nelabai smagu, nors dabar mus jau ir saugo tie, kas nieko nepraleidžia. Kad tiems vagims vaginos išdygtų ir jų mažieji nudžiūtų. Tinginiai beraščiai, proto perteklium nesiskundžiantys bailūs šūdėdos. Tiesa, dėl jų mano svetainė yra visai puošnesnė bei įgijo truputį daugiau japoniškumo,  bet čia aš turiu pasirinkt tą dėl savo neįprastų pomėgių, o ne iš nenoro netekti ypačiai gerų daiktų, todėl vis tiek pykstu ir noriu įsmeigti laužtuvą tarp akyčių.

Jos ir Jo
Šiaip jau nesiskundžiu fizinio pasirengimo trūkumu, bet tie keli ratai, kuriuos spėjau pravažiuoti Nemuno Žiede be vairo stiprintuvo ir mega kasteriu, kurio mažiau nepasidaro, man labai greitai įrodė du dalykus:
1) fizinis pasirengimas yra svarbu. Todėl jau gerokai prieš Naujuosius pradėjau vaikščioti į salę.
2) jeigu salės bus mažoka, reikės vairo stiprintuvo.

Kodėl aš toks kvailas ir įsidėjau vairo kolonėlę be stiprintuvo? Nes netilpo:
Tai kai clearance'as?
Pačiame karterio viduryje matomas iškilimas. Tai - vieta Oil Pump pickup'ui. Kaip sykis į jį "žiūri" dešiniojo posūkio stiprintuvo štuceris. Ajaj, kokia nesėkmė - visa kita telpa, nors ir su 2 mm nesiekiančiais tarpais.

Ką daryti? Nagi perkelti štucerį.
Čia jo nebereikia:

O čia jis praverstų:

Pasidarbavus pjūkleliu, nes gi "kampinis šlifuoklis" būtų per daug triukšmingas ir dar ne toks tikslus, pavyko išsaugoti "darbinį" štucerio sriegį bei perkelt jį į naują vietą:
Ačiū Vtuned aka Juliui už TIG'o paslaugas!
O seną vietą, kad jau nebereikalinga, su backpurge užliejam. Turėtų laikyt tuos 110 ar kiek ten bar'ų :)
Shut the fuck up!
Beliko švariai išplauti kolonėlę, surinkti, paruošti paviršius ir nudažyti iš naujo. Vienas malonumas.

Kol be skelbimo mano Hondatą perka jau gal ketvirtas žmogus (jos ką, ant medžių neauga, viduj auksas želia ir dar nėr kur gauti?), toliau pasidarbavau ruošdamasis Link G4+ Storm ECU pajungimui valdyti visą Ką swap'ą. Kodėl? Nes jis man labiau patinka. Rimtai.

Tai va, tam planuoju panaudoti OEM K series variklio laidyną, arba tiksliau, tai, kas iš štai šio liks:
Čia matomi jau pradėti darbai, gaila, kad nesugalvojau nufotografuoti, kaip šitas laidynas atrodė iš pradžių.
Pasidarbavau gal 3 valandas, šį tą pramokau apie Ką seriją bei OEM laidynus proceso metu, ir štai - turiu connector'ių rinkinį, kurio uodegėlių ilgio, tikiuosi, užteks crimpinimui prie ECU. Gal net nereikės ieškoti crimp set'ų laidų prailginimui ir galėsiu girtis "o pas mane nieks nelituota!".

Tikėkit ar ne, bet išmečiau maždaug antra tiek visokiausio šlamšto. Sunku net patikėt, kiek jo daug naudoja drive by wire :) Ačiū die, vienintelis mano wire šiuo klausimu - akseleratoriaus trosas, katras  neabejotinai yra sunkiausiai išimama miatos dalis.

Pabaigai - trumpas rant'as apie front sump'us. Tiesiog... kodėl geri varikliai turi karterį priekyje? Tikrai, kodėl? Tai yra toks domkratas šiknoj juos dedant į gerus kėbulus...

Ir idėja Arnui - gal, pasinaudodami proga, primatuojam tą vidurinį miatos kėbule? :D



Tai tiek, stay Vtuned!

4 komentarai:

  1. Sveiki, čia yra greitas, skirtas tik tiems, kuriems reikia pokyčių savo meilės gyvenime, tiems, kurie ieško patikimo rašybos rato, kuris padėtų atgaivinti savo žlugusius / griūvančius santykius, taip pat tiems, kurie kenčia nuo įvairių negalavimų. yra tas, kuris yra tikrai universalus, atjaučiantis ir patikimas, kai kalbama apie burtus. Gydytojo Egwali burtų namai yra tinkamas pasirinkimas jums, jums reikia tik kontakto, tada galiu jus patikinti, kad visa kita būtų visiška magija, mano meilės gyvenimas buvo ties žlugimo riba, kol įsakiau meilės užkeikimui, buvo tinkamai laikomasi visų tinkamų procedūrų, kad būtų užtikrinta, jog jis puikiai veikia. Šiandien esu gyvas liudininkas, kad daktaro Egwali burtų magija veikia be jokių pagrįstų abejonių. Štai kodėl aš naudoju visas laikmenas norėdamas pranešti pasauliui apie šį puikų burtų daktarą, kuris sugrąžino ramybę ir vienybę mano namuose. Šiandien kalbėkis su juo ir tavo emocinės nesėkmės bus visiškai išnaikintos.
    Pasiekite jį šiais kontaktais!

    „WhatsApp“: +2348122948392
    Kurjeris: dregwalispellbinder@gmail.com

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tai buvo didelis garbės susitikimas, kai dr. Egwali išgydė ir padėjo atkurti mano iširusias santuokas, kurios žlugimo riba buvo vien dėl to, kad po daugelio metų buvimo kartu nesugebėjau susilaukti vaiko, aš taip pat jaučiausi blogai, nes tada vieną dieną jis nusprendė eiti savo keliu, kuris iš tikrųjų mane sužlugdė, o tai labai nepanašus į jį. Aš susisiekiau su dr. Egwali rašybos namais dėl visko, kas dabar pasikeitė, nes mes vėl kartu ir laukiamės pirmojo vaiko. Labai džiaugiuosi, kad sutinku jus, pone. Jūsų taip pat nėra išimtis. Susisiekite su juo šiandien dėl visų su vedybomis ir sveikata susijusių klausimų ir džiaugsitės, kad tai padarėte .. Tai yra jo išsami informacija. El. Paštas: dregwalispellbinder@gmail.com
    „WhatsApp“: +2348122948392

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ich bin so stolz, selbstbewusst und voller Leben hier zu sein, um mein Zeugnis zu geben, ich kann einfach nicht glauben, dass mein Mann jetzt zu Hause ist und uns erzählt, wie leer er sich die ganze Zeit gefühlt hat, als er nicht da war. Er hat mich verlassen und mir nach der Scheidung starke Schmerzen zugefügt, wer hätte daran gedacht. All dieses Wunder geschah direkt nachdem ich Kontakt von Dr. Egwali bekam, für den er mir half, in meinem Ehehaus wieder zur Normalität zu kommen. Ich bin eine der glücklichsten Frauen der Welt, würde ich sagen, wir dachten, er wäre weg und würde nie wieder nach Hause kommen, bis ein Liebeszauber gesprochen wurde und die Dinge in zwei Tagen wieder normal waren, es war wirklich ein Wunder "Mein Mann bedeutet alles means an mich und meine Kinder. Ich weiß nicht, wie ich Ihnen meine tiefe Dankbarkeit ausdrücken soll, Herr Doktor. Ich kann es nur empfehlen, wenn Sie dringende Hilfe in irgendeiner Kategorie von Zaubersprüchen benötigen, da dies garantiert ist.
    E-Mail an /dregwalispellhome@gmail.com
    WhatsApp: +2348122948392

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sveiki, vaikinai! Tai priklauso tik nuo šio nuostabaus burtų kolekcionieriaus, kuris yra vertas mėgdžiojimo, taip pat mano geriausia draugė Katherine .. Aš esu Donna Burkley. Aš gyvenu Kalifornijos San Francisko įlankoje, mano emocinis gyvenimas geriau pasikeitė nuo intervencijos „Egwali“, kurį pateikė mano brangus draugas tuo metu, kai visi manėme, kad tai padaryta atvirkščiai. Patikėkite, aš netikėjau dėl savo skirtingų susitikimų su daugybe būrėjų ir svetainių, kad visi sugrąžintum savo žavų, lengvai į akis žvelgiantį vyrą, neabejotinai turėdamas omenyje, kad turėjo būti patikima vieta , tada kathy atėjo su daktaro Egwali straipsniu, o po užtarimo su gydytoju poilsis buvo visiškai kitokia patirtis ir visiškai naujas meilės krepšys man ir vaikams. Šiandien mes vėl susituokėme ir gyvename gražiai, dabar galiu save vadinti tikru tikinčiu vaikinu, kuris kada nors galėtų įsivaizduoti, kad jis vis dar grįš, dar kartą ačiū jums. Dar daugiau malonės alkūnėms. Nesidrovėkite dėl to ir jūs išimtis..tai jo kontaktai. WhatsApp: +2348122948392 / paštas: dregwalispellbinder@gmail.com

    AtsakytiPanaikinti